Världens finaste bok om SSWC. Och tack alla som gjorde campet möjligt!

Posted on 05. Oct, 2009 by in Uncategorized

Jag har fått världens finaste bok. Boken om SSWC. Det är en bok med flickr-bilder från campet, fotade av oss som var med, och fylld med SSWC-citat från alla oss som bloggade. Den inbundna boken har sammanställts av Pelle Sten, Joakim Jardenberg, Sofia Mirjamsdotter, Axel Andén och Anders “En ring av eld” Mildner, och är alldeles, alldeles fantastisk. Boken finns bara i ett ex, men kan laddas ner som pdf.

Joakim kunde förstås inte låta bli att filma när jag bläddrade i boken för första gången.

Nu ligger boken på vårt soffbord och jag tänker titta i den varje gång jag känner att livet är motigt och jag behöver pepp. Stort tack och stor kram Pelle, Joakim, Sofia, Axel och Anders!

Men, Sweden Social Web Camp framgång är helt och hållet er. Här är en kommentar jag återvänt till flera gånger, och som jag tycker fångar alla engagemang och summerar vår upplevelse:

“There are not many things that makes me invest in a tent, travel for 7 hours to sleep in it for 2 days; live without electricity, have car break-down, hitchhike, get on a train and after 14 hours of travelling feel DAMN – I want to go again! Must not sleep, must tell others! Over and out // C

Jag är rätt säker på att vi tillsammans skrev lite internethistoria där på Tjärö, under stjärnorna. Exakt på vilket sätt är fortfarande oklart, men visst hände det något som gjorde SSWC större än summan av oss själva?

Vi är nog många som har försökt förklara för vänner och arbetskamrater vad vi vars med om, utan lyckas. Själv har jag under arbetet med SSWC, både före och nu efter, ofta fått frågan: “Men om ni ses på nätet, varför ska ni då ses i verkligheten?”.

Svaret är ju förstås att det är precis tvärt emot vad frågeställarna insinuerar. Ju mer intim-perifera kontakter vi skaffar oss via sociala medier som Facebook, Twitter och bloggar, desto större blir ju behovet av att ses.

Och jag tror att det var precis där som Sweden Social Web Camp träffade rätt.  Även om The Grid och sessionerna blev fantastiskt bra, tror jag att den verkliga magin uppstod i de personliga mötena runt lägerelden, över en öl, på campingen och i bastun.

Alla som var på campet hjälpte till att forma Sweden Social Web Camp. Men några förtjänar ändå ett särskilt tack:

 • Ett stort tack till Peter Rosdahl och Anna Oscarsson för all planeringshjälp under sommaren. Och för att ni hängde med ut i skogen och “ingenstans” och letade antennplats för eventuell radiolänk. Ni måste trott jag var knäpp.
 • Jättetack till Björn Falkevik som roddade sjukt bra under hela helgen med nätverk, trefas-el, PA och livesändningar.
 • Tack Gitta Wilén för superfina mugshots på alla oss som var med.
 • Tack Måns Adler för bra roddande och en fin videoinsats sent på lördagkvällen.
 • Tack Cecilia Ahlbäck för all hjälp, och särskilt för incheckningshjälpen.
 • Tack till min brorsa Axel Wennström, som mycket riktigt hade rätt när han antog att det skulle bli en del bärande för hans del om han hängde på, trots att jag intygade det motsatta.
 • Tack Anders Mildner för ett oförglömligt tal under lördagens middag och som överträffade allt.
 • Tack Mike Bradshaw, Patrik Fältström, Patrik Gullstrand för all hjälp med att få igång nätet.
 • Tack Per FT Nilsson, Joakim Jardenberg, Morris Packer, Linda Waxin, Susanne Forsz och Måns Jonasson för all hjälp med kontakter till tele- och bredbandsbolagen. Nästa år fixar vi det.
 • Tack Mari Saxin på Telias kundtjänst för att du på extremt kort varsel fixade fram extra ADSL-kapacitet.
 • Tack Jan Viderén och Per Åström för att ni hjälpte till att sammanställa all info till badgerna.
 • Tack Joakim Green för den grymma SSWC-flaggan!
 • Tack CopyGraf för att ni levererade badgerna till båtbryggan på fredagen.
 • Stort tack till Pehr, Linn och Sandra på Tjärö för att ni lät oss komma till er ö, hade tålamod med mina rätt lösa beskrivningar om vad det var för ett slags event och för att ni överträffade alla våra förväntningar.
 • Och all kärlek i världen till Kristin Heinonen, andra hälften på What’s Next och hela mitt liv, för att du hjälpte mig styra upp planeringen av SSWC, och för att du inte bangar när jag väcker dig mitt i natten och berättar om gasballonger som radiolänkasbärare, QR-koder och dragspelare som jammar Super Mario Bros.
 • Och tack alla som kom!

Nu har jag bara en sak kvar att skriva.

Och det är…

… att i morgon tänker jag berätta vilket datum som Sweden Social Web Camp 2010 går av stapeln.

5 Responses to “Världens finaste bok om SSWC. Och tack alla som gjorde campet möjligt!”

 1. Pelle Sten

  05. Oct, 2009

  Vill du själv ha SSWC-boken på ditt soffbord? Mejla postadress och telefonnummer till [email protected] så berättar jag om hur du ska betala.
  Det är en inbunden bok på 68 sidor med formatet 28×21,5 cm, och priset är 857 kronor.

 2. […] fina boken Ni har väl sett den, SSWC-boken? Finns också som PDF här. Tomas Wennström blev glad när han fick den. Jag känner mig lite extra mallig över att ha lyckats bli citerad. Nu ska jag bläddra lite mer i […]

 3. […] Världens finaste bok om SSWC. Och tack alla som gjorde campet möjligt! […]

 4. Gunnar Bark

  06. Oct, 2009

  Idag är i morgon.

 5. Anders Frick

  06. Oct, 2009

  Tack själv! 🙂

Leave a Reply