SSWC: @MaryXJ om Reinfeldt-tweeten

Posted on 25. Aug, 2009 by in old media, Uncategorized

Det hände många märkliga saker på Sweden Social Web Camp, och en av dom var att statsministern hälsat till campet via  MaryXJ (MinaModerataKarameller) på twitter.

“Statsminístern skickar en personlig hälsning till alla mina twitterkompisar och alla nördar på ön. #sswc, löd tweeten.

Jag kände att jag behövde gå till botten med den här tweeten och i går skypde jag med MaryXJ för att höra om hälsningen verkligen var på riktigt. Och det var den. Intervjun hör du i denna podcast.

Uppdatering. Joakim Jardenberg ifrågasätter MaryXJ:s uppgift om att tweeten ska ha nått 8000 personer i bloggposten Vi måste ta siffrorna på allvar.

Uppdatering. Mary X Jensen svarar.

Play

6 Responses to “SSWC: @MaryXJ om Reinfeldt-tweeten”

 1. Jacques

  26. Aug, 2009

  Jasså, så nu ska politikerna försöka flörta med “nördarna”. Fixa rättsväsendet, börja diskutera friheten på internet, annars är vi inte långt ifrån ett censurerat internet och en polisstat. Sen kan ni börja skicka vänliga hälsningar. Tills dess blir jag bara arg när jag hör detta.

 2. […] What’s Next – SSWC: @MaryXJ om Reinfeldt-tweeten […]

 3. […] Annat @pelles SSWC jaikutråd Gruppbild The Jaiku song med Emanuel Lantz Bilder på Flickr från SSWC Anders Mildners kvällstal Mugshots från SSWC tagna av Gitta En ring av eld – Anders Mildners orginalartikel Super mario på banjo och dragspel Sanningen bakom Reinfeldt-hälsningen till campet […]

 4. […] Mary säger på slutet: ’När du lägger upp det här samtalet så kommer jag att se till att presstjänsten på […]

 5. Elker

  26. Aug, 2009

  @Jacques: Herregud. Det var en båtresa och det här tog max 1 minut att genomföra för statsministern. Jag vet inte, men tror du att integritetspolitiken går i kras pga en hälsning som tog en minut att föra fram? Nja, nä, snälla, väx upp!

 6. Mary

  26. Aug, 2009

  Hej där. Jag har en bloggpost om hur jag har tänkt när jag kom fram till 8000 meddelanden (inte tweetar dock har jag lärt mig idag). Jockes kritik bygger på ett missförstånd anser jag. Jag har använt tweet på ett felaktigt sätt uppenbarligen. Backar självklart på just det.

  Jocke har utgått från givna parametrar – jag tänkte och räknade annorlunda.

  http://minamoderatakarameller.blogspot.com/2009/08/sa-har-man-hamnat-i-aftonbladet-pa.html

  http://minamoderatakarameller.blogspot.com/2009/08/sa-har-man-hamnat-i-aftonbladet-pa.html

Leave a Reply