24hbc: Vi bygger vackertvader.se

Posted on 21. Jan, 2009 by in Uncategorized

I kväll inleds 24 hour business camp. Jag är där, och tillsammans med brorsan Axel kommer vi att bygga väder- och fotosajten vackertvader.se.

Väder- och fotosajt? Så här: Vackertvader.seär en vädersajt med lokala väderprognoser. Prognosen illustreras av vackra natur-, landskap- eller väderfoton från den lokala orten, taget av en duktig lokal amatörfotograf.

Vi ser fram emot all feedback vi kan få. Byggandet startar i morgon torsdag kl 12 på vackertvader.se. Följ oss gärna. Redan nu tar vi gärna emot tips på bra fotobloggar inriktade på natur och landskap och andra forum där fotografer träffas.

Och ännu bättre, har du själv bilder du vill visa upp, hör av dig till [email protected] eller lägg en kommentar.

5 Responses to “24hbc: Vi bygger vackertvader.se”

 1. Johan Grafström

  21. Jan, 2009

  Ska ni bygga på yr.no’s data?

 2. Mille

  21. Jan, 2009

  Festligt, det här är en tanke jag har haft själv med lite modifikation. Här får ni ett gratistips:

  Jag skulle vilja ha en vädersajt som visade prognosen som det kommer att se ut utanför mitt fönster. Hur då? Jo, genom att jag lägger upp foton på er sajt med en tidsangivelse. Ni kan då tagga min bild med det väder som rådde när jag lade upp den (jag antar att årstid är rätt bra också). Genom att sedan koppla upplagda bilder till det väderdata som rådde på den platsen kan ni ge en prognos med extremt lokala bilder (tagna av mig eller någon annan i min närhet). Väderdata får ni från yr.no (om ni inte hade koll på det)

  Lycka till!

 3. Eva

  21. Jan, 2009

  Åh vilken bra idé! För mig som hobbyfotograferar (och bloggar) skulle detta vara en ypperlig webbplats! Fotosidan.se har ni kanske redan koll på, men den är nog den största mötesplatsen, tror jag. Där finns nog speciella avdelningar för natur och landskap, om jag inte minns helt fel. Lycka till! Jag ser verkligen fram emot att se vad ni svänger ihop!

 4. Johan Söderberg

  21. Jan, 2009

  Ett förslag är att göra en mashup med MoYoume? Realtidsuppdatering med väderfoton från den ort man befinner sig i via mobiltelefonen…

 5. Patrik Hamberg

  09. Feb, 2009

  Mycket snyggt. Har ni någon distributionslösning? Möjlighet för oss att ta emot foto + väderdata?

Leave a Reply