Grym fotoredigering på nätet med Pixlr

Posted on 13. Nov, 2008 by in Uncategorized

Pixlr är riktigt bra fotoredigering i webbläsaren. Grundaren är Ola Sevanderson. Håll koll på honom och Pixlr. För det här kommer att bli riktigt stort.

Ett år tog det Ola att programmera sajten i flash, för tre månader sedan gick han live och i dag överöses han av erbjudanden. Dag två tackade han nej till att sälja koden för en miljon kronor. Och i dag snackar han med några av de största aktörerna i branschen, som vill skaffa sig online presence.

Jag sprang på Ola här på SIME konferensen och den här intervjun är väl värd att lyssna på.

Host: Tomas Wennström

Play

11 Responses to “Grym fotoredigering på nätet med Pixlr”

 1. ctail

  13. Nov, 2008

  Det finns ju ett alternativ till PhotoShop som inte bara är gratis utan också fritt: The Gimp. Det finns säkert en stor poäng med Pixlr ändå, men jag undrade varför inte Gimp nämndes som alternativ i intervjun – såvitt jag hörde. Ola nämnde dock att han snott know-how från Gimp.

 2. […] Podcasten What’s Next har intervjuat Ola Sevanderson som står bakom Pixlr, ett onlinebaserat bildredigeringsprogram. Ola berättar om hur han enasam utvecklat Pixlr och den enorma respons som det fått. Helt klart imponerande. Det kan mycket väl vara så att det här är början på Photoshops undergång. […]

 3. Bengt

  14. Nov, 2008

  Det är typiskt att du skriver om det här samtidigt som jag har kikat in det och på väg att skriva om det…

  ctail: Gimp är givetvis suveränt, men fördelen med den här tjänsnten är just att den ligger på webben och kan lätt bli en del av andra webbtjänsten via API…

 4. Månhus » Lul

  14. Nov, 2008

  […] Lyssnade nyss på What’s nexts intervju med Ola Sevanderson, som ligger bakom det Flash-baserade bildredigeringsprogrammet Pixlr. I intervjun talar han om hur svårt det är att hitta information på nätet om hur man gör bildredigeringsfilter och får därigenom nästan känslan av att det skulle vara säkert bevarade hemligheter när det i själva verket snarare handlar om att instegströskeln är lite (men inte särskilt mycket) högre. Detta har gjort att det inte lockat till särskilt många återuppfunna hjul, som annars är så vanligt, trots att kunskapen kan fås genom att läsa föreläsningsanteckningarna från en universitetskurs, bok i digital bildbehandling (dvs. av den sorten som inte handlar om vilka knappar i Photoshop man ska trycka på) eller Siggraph-artiklar. […]

 5. Jonas

  15. Nov, 2008

  Han säger att den enda konkurrenten han har är picnik, men det stämmer ju inte direkt. Finns ju en hel uppsjö av webphotoshopklienter. Titta här t.ex: http://www.lifeclever.com/10-free-web-based-alternatives-to-photoshop/

 6. […] Sveriges okrönte bloggradiokung Wennström fick en intervju med honom i samband med SIME förra veckan. […]

 7. jonas

  17. Nov, 2008

  Hur får du “Det finns några olika” till “Det finns bara en” ?

 8. […] där du enkelt kan bildredigera dina bilder på Internet. Tomas på What’s next har gjort en intervju med upphovsmannen Ola Sevandersson. Det här är en av de bästa tjänsterna jag har sett och eftersom jag har planerat att använda […]

 9. […] check out the the interview by “What’s Next” with founder Ola Sevanderson back in November […]

 10. […] check out the the interview by “What’s Next” with founder Ola Sevanderson back in November […]

 11. […] en intervju med What’s Next berättade skaparen om att han lagt ner ungefär 14 månader av sin tid på Pixlr och man kan utan […]

Leave a Reply