WNiNM: “Glöm att du är en tidning” – the Cocktail om tidningarnas framtid på webben

Posted on 19. May, 2008 by in Uncategorized

I fredags var What´s Next inbjudna till ett frukostseminarium på Sydsvenskan om nyhetsmedia och interaktivitet. Gäst var Alberto Knapp Bjerén från spanska user interaction-byrån the Cocktail. Efter att ha byggt en av Spaniens största bloggplattformar la Coctelera har de gått vidare till att arbeta med flera spanska tidningar online.

Efteråt frukosten fick What’s Next in New Media en pratstund med the Cocktails grundare och VD Alberto. Han tycker att det första en tidning måste göra online är att “glömma att man är en tidning”, inse att vem som helst med en dator är en konkurrent och allvarligt fundera på att lämna den vanliga nyhetspubliceringen till robotar men låta journalister sköta analyserna.

En stark cocktail som får de flesta redaktörer att sätta i halsen, såväl i Spanien som i Sverige.

Host: Kristin Heinonen

Och glöm inte rösta på oss, vi har blivit nominerade till Svenska Podradiopriset 2008!

Play

Leave a Reply