SSWC: Scener från ett webbcamp

Posted on 24. Aug, 2009 by in #SSWC, Sweden Social Web Camp

Jag skrev igår att bilder säger mer än tusen ord. Idag när det var dags att återvända till vardagen är det just bilder som har flimrat förbi i huvudet, små scener från stort och smått. Och för att de inte ska försvinna helt skriver jag ner dem här och nu, i ingen speciell ordning.

Dela gärna med dig av egna favoritscener i kommentarerna, så bättrar vi på vårt kollektiva minne!

Scener från ett webbcamp:

Succésessions: Två killar som inte får plats på Tomas Seos session hänger in genom stugfönstret för att lyssna. Det ser precis ut som när kaninerna och rådjuren tittar in hos Snövit på julafton.

Återvinning: Efter att ha jobbat hårt hela helgen försvinner plötsligt Mr. Krax spårlöst, för att sedan återfinnas i en liten hög vid pappersåtervinningen. RIP Mr. Krax!

Dance-off: Spontan kosackdans utbryter på dansgolvet och improviserad pole dancing mot ladans takbjälkar. Alla myter om att geeks inte kan festa är härmed döda, begravna och förpassade till evigheten. Jenefeldt har bildbevis.

Nattamat? Söndag, 3 på morgonen. Deltagarna vid lägerelden är hungriga och funderar på att grilla killen som ligger snarkande och inte ont anande intill dem med fel namnbricka runt halsen.

“Awwwww!” En hjärtskärande suck av medlidande hörs från 200 campare när det annonseras att en iPod Shuffle precis hittats söndertrampad på dansgolvet.

Fullt program: På bara ett par timmar fylls The Grid med sessioner om allt från “Vad händer med din digitala identitet när du dör” till “Combat Social Media”. Alla håller tiderna. (Vi är fortfarande chockade över detta.)

Talets gåva: Anders Mildner ‘kastar ut en ring av eld och försvinner’, får stående ovationer och i kulissen deklarerar Joakim Jardenberg honom till webbsveriges landsfader.

Rent hus: Summa skräp upphittat i @veidekke_se-tältet efter 48 timmar av konstant massanvändning: 1 fimp och 1 kvitto.

The Nokia Challenge: Campets yngsta deltagare, John Ankarström 12 år, vinner en Nokia N97. Kort därefter funderar han seriöst på att sälja den och köpa en iPhone istället.

“Open Sås”: Geekhumorn når nya höjder klockan två på söndagsmorgonen när ett gäng spånar namn till en fest för att kora bekantskapskretsens bästa tomatsås.

Vanlig hälsningfras: “Är du @(infoga Twitterhandle här)? Jag känner inte riktigt igen dig från profilbilden!”.

Friluftsgudstjänst: Joakim Jardenbergs bergspredikan om makten och öppenheten. Hade Jesus haft hästsvans och iPhone hade det sett ut precis så här.

Snedseglare: “Vi navigerade med Eniro sjökort på min iPhone, så det var lite jobbigt när vi kom utanför 3G-täckningen”. Piratskeppets kapten om äventyret i Blekinge skärgård.

Skönsång: En spontanbildad manskör dundrar in i tältet, faller ner på knä och sjunger en kärleksserenad till en förvånad Tomas Wennströms ära.

Internet? På väg hem från bastuflotten med Paula Martilla:

Paula: Konstigt. Jag har bara haft nät i fem minuter här men ändå har jag inte saknat det.

Jag: Klart du inte har. Internet är ju här.

8 Responses to “SSWC: Scener från ett webbcamp”

 1. Erik Starck

  24. Aug, 2009

 2. Anders Carlsson

  25. Aug, 2009

  Två av mina favoriter är det fina och känslosamma öppningsanförandet ( http://andersc.se/stort-jubel-pa-sswc ) och den underbart härliga stämningen när Martin Källström & gänget på Twingly intog scenen för presentationen av Project Shinobi ( http://andersc.se/intresanta-moten-och-lite-av-ett-vackelsemote-med-twingly-pa-sswc ).

 3. […] Kristin på What’s Next – SSWC: Scener från ett webbcamp […]

 4. […] What’s next – SSWC: Scener från ett webcamp joinsimon.se – 286 personer som gör en överlycklig Good old – Nu förstår jag hur […]

 5. Pelle Sten

  25. Aug, 2009

  En av många favoriter var att se Tjärö-Per tårögd när han tog emot allas jubel i tältet på avslutningen.

  Sedan hade jag en liknande ’Succésessions’-upplevelse när två fikasugna hängde utanför Andies hack-session med kladdkakan i högsta hugg.

  Årets hjälte var Karin Andersson (@mismisimos) som schasade bort korna från stigen på söndagens morgonpromenad runt ön.

 6. […] And of cause Whatsnext.se  […]

 7. Spinns #SSWC-postning

  25. Aug, 2009

  […] Kristin på What’s Next – SSWC: Scener från ett webbcamp […]

 8. Paula Marttila

  29. Aug, 2009

Leave a Reply