Sweden Social Web Camp FAQ v 0.1

Posted on 07. May, 2009 by in Uncategorized

Vi är nu 214 (and counting) som vill åka på sommarens bästa hajk! Och vi får en hel ö för oss själva.

Jag har alltså bokat Tjärö i Blekinge skärgård från fredagen den 21 till söndagen den 23 augusti. Med den uppslutning vi har redan nu blir det ett litet web-Woodstock.

Mejla mig om så att du kommer med på intresselistan, [email protected], och gå med i vår facebookgrupp så missar du ingen info.

Jag har fått ett gäng frågor. Ställ gärna fler i kommentarerna.

Vad är Tjärö och var ligger ön?
Tjärö är en pittoresk liten ö och ett naturreservat som ligger mellan Karlshamn och Ronneby, strax söder om Bräkne-Hoby. Naturen brukas enligt gamla seder och är sagolikt vacker.

Tjärö har förutom idyll bland annat en fem meter hög klippa att dyka ifrån och en bastuflotte att hyra. Förra året sålde STF ön till finansmannen Anders Ahltin.  Här är Tjärö på Google Maps.

En båt från Järnavik tar oss till Tjärö på 15 minuter. Båtturerna kan anpassas till våra behov.

Hur blir boendet?
På Tjärö finns ett vandrarhem, och en äng att campa på. Vandrarhemmet har 125 bäddar utspridda i en handfull pittoreska rödstugor i ’byn’ på ön. När vi släpper bokningen kan bäddplats bokas enligt först till kvarn princip. Bäddarna ligger på vandrarhemsprisnivå, men exakt pris är inte färdigdealat.

Tälta är förstås egentligen det enda riktiga att göra. I anslutning till ängen finns en serviceanläggning med dusch etc. Om någon har ett militärtält och vill erbjuda lite extra sovplatser är det fritt fram att vara kreativ.

Finns det fler bilder på Tjärö?
Ja! I måndags var jag där och kollade in anläggningen och tog en del bilder som nu finns på Flickr.

Vad ska vi göra mer än att umgås och hajka?
Sweden Social Web Camp inspireras av barcamps, unconferences och open grid. Det är alltså vi själva som bestämmer innehållet. Så fort jag hinner kommer jag att lägga upp en wiki du redan nu kan föreslå ämnen eller själv anmäla din presentation.

Hur tar man sig till Tjärö?
Det går tåg till Bräkne-Hoby, flyg till Ronneby och bil kan du köra till hamnen i Järnavik. Samåkning kan koordineras på wikin, så fort den kommer upp. Det finns också planer på att chartra en buss från Stockholm. Det lär finnas wifi-uppkopplade bussar, någon som vet mer om det?

Hur är det med uppkoppling?
Det finns en 2mbit lina (ADSL från Telia) till vandrarhemmet som vi kan bygga vårt wifinät ifrån. Jag undersöker också alternativa snabbare linor, allt från en deal med en mobiloperatör som vill testköra det nya höghastighetsnätverket 4G till radio eller laserlänk från fastlandet någon kilometer bort. Inget camp utan wifi i tälten!

Jag vill hjälpa till. Hur gör jag?
Mejla mig, [email protected] så sätter jag upp dig på en mejllista där vi kan diskutera idéer och galna infall. Redan nu har ett gäng anmält sitt intresse för att göra ett handtag. Wikin kommer också att vara ett utmärkt ställe att lufta idéer på.

Jag vill sprida ordet om campet. Hur gör jag?
Blogga om Sweden Social Web Camp! Och så snart vi spikat logga kan du lägg upp en “badge” för eventet på din blogg eller sajt.

Jag vill sponsra årets coolaste webevent! Hur gör jag?
Vi letar nu sponsring till lördagens middag, fet internetuppkoppling, chartrad buss från Stockholm och bastuflotten. För att nämna några möjligheter. Mejla mig: [email protected]!

Fler frågor? Fråga på i kommentsfältet!

10 Responses to “Sweden Social Web Camp FAQ v 0.1”

 1. Pelle Sten

  08. May, 2009

  Här är bussbolaget jag tänkte på: http://www.bus4you.se/ Ser nu när jag söker att även Swebus Express ska ha installerat något liknande i 80 av sina bussar förra året.

 2. Malin Jonsson

  08. May, 2009

  Jag brukar åka med harjedalingen ibland och dom har bra wifi-uppkoppling på sina bussar. Och jag antar att dom går att chartra utanför Härjedalen 😉
  http://www.harjedalingen.se

 3. […] till Social Web Camp, Tomas Wennström, har satt ihop en fin liten FAQ för intresserade. Jag ska dit, förstås. 08 maj [email protected] 8:56 • # Sparad i asides Taggad med […]

 4. […] Sweden Social Web Camp kan lättast beskrivas som ett hajk för social media nördar. Läs mer här.  Det verkar bli en perfekt avslutning på sommaren och jag hoppas verkligen att jag kan delta. […]

 5. Anton

  08. May, 2009

  Bus4you’s wifi är helt ok. Och de är ett sjysst bolag i övrigt, så go for it!

  sätt upp mig på hjälpa till-mailinglistan. vet inte vad jag kan tillföra, men ändå!

 6. […] går skrev jag att det vore coolt att chartra en buss med wifi som rullar från Stockholm till Sweden Social Web Camp p…. Och i dag har jag på mobilsvararen Swebus försäljningschef Ingvar Ryggesjö, som gärna […]

 7. […] jag kunna tacka dig personligen på Sweden social web camp? Spara/dela med […]

 8. […] 34 kommer ön att fyllas med Sveriges viktigaste personer inom webb och internet. Över 200 personer har visat intresse och givetvis är jag en av […]

 9. Anders Abrahamsson

  16. May, 2009

  SOLENERGI för bövelen! > Ladda gadgets 🙂

 10. Tobias » Länkar

  10. Jun, 2009

  […] Sweden Social Web Camp FAQ v 0.1 […]

Leave a Reply