SSWC: Välj logga till campet!

Posted on 03. May, 2009 by in Uncategorized

Jag har precis kommit hem från Istanbul och i inboxen hittar jag ett mejl från illustratören Kemie Guaida på Monolinea med två förslag på campets logotyp. Jag tycker båda är superfina och kan inte bestämma mig. Vilken gillar ni bäst?

Kemie har varit schysst nog att göra förslagen för ingenting. I mejlet undrar hon om jag vill göra någon mindre ändring? Jag passar frågan vidare till communityt – förslag på enklare ändringar? Annars tar vi en av loggorna som dom är.

Kemie finns förutom på Monolinea också på iStockphoto.

En snabbkoll på Facebook visar att vi nu är uppe i 140 medlemmar i Sweden Social Web Camps facebookgrupp! Och ytterligare ett par anmälningar har droppat in via mejl. Har du ännu inte mejlat mig om att du är intresserad av campet tycker jag du ska göra det på [email protected]

30 Responses to “SSWC: Välj logga till campet!”

 1. Andreas Karlsson

  03. May, 2009

  Jag lägger min röst på det vänstra förslaget!

 2. Bisonfredrik

  03. May, 2009

  Jag gillar den till vänster mest. Men jag tycker att raden “Social Web Camp” ska hänga ihop och bokstäverna vara lika stora. Annars läser min hjärna “Social Web!… camp” liksom. Bra jobbat dock!

 3. Jenefeldt

  03. May, 2009

  Håller inte med Wass. Röstar lätt på den högra!

 4. Pelle Sten

  03. May, 2009

  Jag håller med Fredrik. Kanske:
  Social Web
  Camp
  med
  Sweden
  2009
  bredvid ordet Camp.

 5. Måns Adler

  03. May, 2009

  Kan nog bara instämma, gillar vänsterloggan bäst.

 6. golrup

  03. May, 2009

  Gillar den vänstra loggan bäst.

 7. Anton

  03. May, 2009

  Båda var riktigt snygga =)

 8. Bo

  03. May, 2009

  Fredrik har en poäng, SSWC, väldigt långt blir det, inte lätt att få till på ett snyggt sätt.

  Föredrar den vänstra, den ligger rätt i tiden på nåt vis. Men det stora mellanrummet mellan bokstäverna i s w e d e n ser lite konstigt ut.

 9. A.Frick

  03. May, 2009

  Den högra känns lite mer romantisk… Tyvärr ser bokstaven d i Sweden mer ut som ett a, men eftersom jag gillar trästockar och eldning så röstar jag ändå på den högra 🙂

 10. Niklas Olsson

  03. May, 2009

  Båda var ju mycket snygga! Föredrar dock den högra pga utomhuskänslan och elden, den vänstra blir ju lite komisk med tanke på att pratbubblan kommer inifrån tältet, det är väl lägereld vi är ute efter, inte entreprenörer som stänger in sig i sina tält och jobbar vidare dolda för omvärlden? 🙂

 11. Johan

  03. May, 2009

  Tältet var snyggast, men den känns lite väl mycket “habbo hotell” dock. Kanske är meningen iofs.

 12. eldinb

  03. May, 2009

  140+ människor viskandes i ett tält, det vore något 😉

  Gillar verkligen båda, men om SSWC ska bli ‘en årlig grej’ (who knows?!) så tycker jag nog den högra är bättre/enklare att uppdatera. Om nu inte logon skulle ändras varje camping.
  Kanske bara leka med bokstäverna ‘SSWC’ istället för hela ‘Sweden Social Web Camp 2008’.
  Går det inte att skapa någon Poll på facebook, där alla som är med i gruppen kan rösta. Kanske blir lite enklare än att räkna inlägg här 😉

 13. David Vrensk

  03. May, 2009

  Jag tycker båda är snygga, men håller med Niklas Olsson om attt symboliken i den högra är bättre. Jag skulle gärna se någon liten grej i loggan som anknöt till webb. Kanske Safaris kompass, eller en räv i elden eller bara ett par större-än- och mindre-än-tecken.

 14. David Svensson

  04. May, 2009

  Den vänstra var snyggast. Men jag skulle gärna se någon mörkare text, den vita blir svårläst för många människor.

 15. Gustav

  04. May, 2009

  Högra! Mer eld, mer öppet och så människorna i fokus.

 16. Alvis

  04. May, 2009

  Båda var fina men den högra kommer definitivt att fungera bäst i kommunikationssyfte. Den har bättre läsbarhet genom färgvalen. Dessutom känns den högra mer professionell och det ger betraktaren något att fundera på innan det direkt framträder att det är två människosilhuetter. Jag röstar alltså på den högra!

 17. P-M Nordkvist

  04. May, 2009

  Den högra. Men båda är snygga.

 18. Anton Lindqvist

  04. May, 2009

  Jag lägger min röst på den till höger! Varför inte skapa en omröstning medhjälp av Google Docs?

 19. Peter Rosdahl

  05. May, 2009

  Jag lägger min röst på det vänstra men med ändringen att bokstäverna ska hänga ihop mer.

 20. Linus G Thiel

  06. May, 2009

  Jag tycker absolut den högra!

 21. Jenefeldt

  06. May, 2009

  Den vänstra ser ut som en windowsikon med all sin glansighet. Den högra blir snyggare som sticker. Vilket jag tycker ska beställas och tas betalt för på campet. Alla som är med får det som minne på locket.

  Eller ska den vara i textil, så att man kan sy fast den på sin campingväska? =)

 22. Joana Öberg

  06. May, 2009

  Jag gillar bäst den till höger trots jag tycker att det saknar något svenskt i loggan.

 23. Håkan Bruce

  07. May, 2009

  Vänstra känns skön!

 24. […] sprida ordet om campet. Hur gör jag? Blogga om Sweden Social Web Camp! Och så snart vi spikat logga kan du lägg upp en “badge” för eventet på din blogg eller […]

 25. Petter

  08. May, 2009

  Båda är riktigt fräsha. Vänster kommer nog funka bättre med transparent bakgrund etc, i tryck och på webben, men gillar färgerna i högra. Vänster it is! Go!

 26. Pelle

  08. May, 2009

  Tycker definitivt den högra – lite härlig energisk känsla i den! Blåa pratbubblor känns lite 2.0-tjatigt

 27. Jonas Grimfelt

  09. May, 2009

  Vänstra! =)

 28. Simon Blomqvist

  09. May, 2009

  Hej jag tyckte om den vänstra men ett tält var inte så tilltalande så jag klicka på den högra och trodde det skulle tas som en röst.
  jag har inte varit med på detta spännande möte men jag får för mig att det inte sker i tält, korrekt?
  Om det är öppet för andra så får ni gärna bjuda in mig.
  Om ni vill kan jag också komma och fotografera.
  http://www.vimmelfotograf.com Jag har tidigare fotograferat tillställningar som Dreamhack och Remedy.
  Jag är en person som verkligen älskar teknik och webben, något jag spenderat mitt 29 åriga liv på.

 29. Gustaf Brandberg

  11. May, 2009

  Jag röstar på den vänstra!

 30. […] Förra veckan postade jag Kemis två förslag till logga för Sweden Social Web Camp. Och massor av feedback har kommit in. Nu har Kemi uppdaterat loggorna och det är dags för den slutliga omröstningen. […]

Leave a Reply