Sweden Social Web Camp: Location, location, location.

Posted on 24. Apr, 2009 by in Uncategorized

Okej, fram med cirkustältet. På mindre än två dygn har jag fått in fler än 75 intresseanmälningar. Sweden Social Web Camp kommer verkligen att bli årets hajk. Utan tvekan.

Campen bygger på att vi alla hjälps åt att förverkliga den. Så det finns en del praktiskt att ta tag i. Nummer ett på listan är att hitta en plats. Och här behövs allas hjälp så att vi hittar ett riktigt coolt ställe. Posta förslag i kommentarsfältet och skicka gärna mig ett mejl samtidigt ([email protected]).

Kriterier

Idyll hamnar högst på min kriterielista. Om internet och el finns är det ett plus, men det går alltid att ordna. Möjlighet till tak över huvudet är ju inte heller fel om vädret sviker. Billigt eller gratis skadar inte.

Jag gillar okonventionella lösningar, så här är några kreativa förslag att fundera kring:

Industrilokal på landet

Ett nedlagt glasbruk. Eller annan stor fabrikshall i en nedlagd bruksort med möjlighet till camping/boende i närheten.

Photocred: (Erik)

En bondgård

Hästar, gärdesgårdar och ett par rejäla lador att unkonfa i hade inte varit fel. Och en äng att campa på.

Photocred: Erik Blom

Campingplats eller stugby

Det finns säkert gott om idylliska stugbyar och campingplatser. Plus för att den basalaste infrastrukturen redan är på plats.

Scoutstuga

Det fina med en scoutstuga är förstås att det finns möjlighet till både inomhus och utomhusaktivitet. Och så kan vi bli först i världen med att internetifiera ett vindskydd :).

Idylliskt vandrarhem

Vandrarhem kan vara en enkel lösning. Ted Valentin har tipsat om Grundets gästhem och Tjärö i Blekinge är något av det med idylliska man kan tänka sig.

Photocredit: erikjos

Cirkustält

Hade det inte varit coolt att göra hajken till en festival istället? Allt vi behöver är en gräsplätt och några större tält. Tänk Burning Man.

Sommarstuga vid vatten

Om någon har tillgång till en schysst sommarstuga med plenty of space är det förstås en superbra lösning.

Ett slott kanske?

Finns det inte lite för många slott och herrgårdar som mest står? Det fina med slott är att de tenderar att också ha ett gäng ladugårdar och förråd runt om kring sig som skulle passa perfekt att hålla Sweden Social Web Camp i.

Photocred: YlvaS

Alltså, fundera en vända och kom med kreativa förslag på var vi kan vara.

Övrigt

 • När vi har en shortlist på platser är det dags att sätta ett datum. Av den input jag har fått har jag en känsla av att det lutar mot augusti, men ingenting är bestämt.
 • Jag kommer inom kort att sätta upp ett space där vi kan organisera allt. Jag tittar på barcampcms som den troligaste lösningen.
 • Om någon tycker det skulle vara kul att göra en logga för eventet, hör av dig.
 • Likaså är alla andra krafter välkomna. Skjut mig ett mejl om du vill bidra i organiserandet.
 • Jag har fått förfrågningar från både Finland och Danmark och självklart ska våra grannar med! Har du kontakter så tipsa dom!
 • Och anmäl ditt intresse, om du inte gjort det. Då hamnar du på en mejlinglista och får info så fort det händer något. Mejla ([email protected]) och skriv gärna en kommentar om att du är sugen.

7 Responses to “Sweden Social Web Camp: Location, location, location.”

 1. […] Jag har skrivit en ny post om lokalletande. […]

 2. Linus G Thiel

  25. Apr, 2009

  Mimersgruvan där den elektroniska musikfestivalen Norbergfestivalen hålls verkar mäktig. Jag hade kontakt med arrangören när de startade festivalen för 10 år sedan, men jag har faktiskt aldrig varit där.

  http://www.norbergfestival.com/about/what-is-norberg-festival/the-history-of-the-mimer-mine.html

 3. Pelle Sten

  25. Apr, 2009

  Norberg föreslog jag också i veckan, så då är vi fler som tänker likadant. 🙂

 4. Tomas Wennström

  25. Apr, 2009

  @linus: Norberg ser ju rätt spännande ut. Värt att undersöka.

 5. David Svensson

  25. Apr, 2009

  Jag har kontor i närheten av Teleborgs slott i Växjö där man kan sitta i slottsträdgården eller nere vid vattnet och njuta av det fina vädret och utsikten. Skulle det regna har jag omkring 600 kvadratmeter yta att vara på under dagen. Lite ont om boenden på själva slottet om man vill ha fina rum, men att sova på golvet kan fungera. http://www.teleborgsslott.com/

 6. chr

  27. Apr, 2009

  vi scoutade location till en plåtning i höstas och hittade http://www.aminnebruk.se/ – ett gammalt bruk i smålands djupa skogar. riktigt fina miljöer, passar nog in i kategorin “industrilokal på landet”

 7. Joakim Nyström

  27. Apr, 2009

  Hahaha! Burning Man skulle vara hur kul som helst! Jag har någorlunda koll på Stockholms skärgård. Det finns en ö med en fet 3G mast mitt emot där min mamma har ställe. Jag checkar och återkommer om jag hittar något som funkar!

Leave a Reply