Tack för all feedback

Posted on 03. Apr, 2009 by in Uncategorized

I går var det premiär för vädersajten vackertvader.se. Och vi har fått bra med feedback och gjort ett gäng uppdateringar.

Olof skypade mig tyckte att meny där du väljer väderprognos var lite otydlig. Så vi gjorde ett nytt försök.

Före

Efter

Olof föreslog också att det ska gå att bläddra bland bilderna utan att lämna “lightboxen”. Nu har vi fixat navigation för det. Översättning till svenska kommer.

Emil Stenström upptäckte att Årsta inte fanns. Konstigt. Visade sig att vi hade problem med Å, Ä och Ö. Nu är det fixat. Här är Årsta Emil.

På bloggy blev det en bra diskussion. @macsolve noterade flera grejer.

“Om man söker ort och det bara finns en träff (t ex Göteborg), ta mig direkt dit då istället för att gå via träfflista!”.

Håller med om att det är så det ska vara, så det har vi nu fixat. @macsolve gjorde också en fin liten skiss med förslag på hur vi enklast hjälper besökaren att komma rätt, om vi skulle placera henne fel.

Så här blev det:

jaiku upptäckte @matpe att alla avstånd till närliggande platser var ungefär hälften av vad de skulle vara. Visade sig att vi skrev ut miles och inte kilometer. Fixat.

Och @Sulo påpekade i samma tråd att vi ibland har prepositionsfel av typen “Vädret i Värmdö” och “Vädret i Lidingö” (när det förstås ska vara “på Värmdö/Lidingö”). De buggen är lite lurigare att fixa, så vi låter det vara för tillfället.

LarsW saknar vinduppgifter. Vi har vinduppgifter i tvådygnsprognosen och i det detaljerade läget (tryck på valfri väderikon). Kanske lägger vi in det i tiodygnsprognosen också. Det är frestande att visa all väderinformation vi har. Risken är dock att sidan blir för plottrig. Här får vi fundera ett varv till.

Tusen tack till alla som kommit med input. Det betyder jättemycket. Fortsätt att komma med alla bra idéer!

3 Responses to “Tack för all feedback”

 1. Mathias Stjernström

  03. Apr, 2009

  Snyggt!

  Om ni skulle bygga in funktionaliteten som Umbrellatoday har så skulle jag bli kund direkt, Det är en enkel vädertjänst 🙂

  http://www.umbrellatoday.com

 2. Emil Stenström

  04. Apr, 2009

  Tack för uppdateringen med Årsta, nu är det riktigt användbart 🙂

  En av buggarna jag påpekade är kvar. Om man trycker upp-pil i autocomplete-listan så hoppar sidan till och beter sig jättekonstigt…

 3. Bo

  04. Apr, 2009

  Tanken med hyperlokal är säkert god, men hur mycket skiljer vädret egentligen mellan platser som ligger 1-2 km från varandra, förmodligen ingenting. Från början tyckte jag att bilderna skulle få ett större fokus, men när man surfar runt lite så märker man snart att bilderna stämmer inte överens speciellt bra med den plats som faktiskt anges. Ska man ner på en så detaljerad nivå som ner till stadsdelsnivå så gäller det att göra det fullt ut, annars kan man lika gärna begränsa det till stadsnivå.

  Sen vill man ju gärna veta när bilderna är tagna, de flesta är säkert flera år gamla, helst skulle man ju vilja se bilder tagna idag. Förmodligen blir det bättre när utbudet på bilder ökar. Man får hoppas att utvecklingen att lägga upp bilder/geotagga på nätet ökar explosionsartat. Kanske lätta till lite fler källor som flickr etc. också.

  Trycker man på “mer” så är det väldigt otydligt för vilken dag man faktiskt får upp väder för.

Leave a Reply