Bombayattackerna: Breaking news och social media

Posted on 27. Nov, 2008 by in Uncategorized

I natt attackerades flera lyxhotell i Bombay. Nyheten spred sig blixtsnabbt på nätet och Twitter blev en viktig nyhetskälla för både traditionella medier, och för den som ville få direkt information om vad som hände.

På Twitter samsades ögonvittnesskildringar med länkar till det bästa nyhetsmaterialet. Och med nya tweets varje sekund slog twitter traditionell media på fingrarna.

I den här podcasten diskuterar Mikael Zackrisson från Veckans Affärer och Niclas Strand från Same Same But Different breaking news i en social medievärld.

Läs också Mikael post om Twitter, Det händer nu av Niclas och Techcrunchs Mikael Arrington.

Host: Tomas Wennström

Play

7 Responses to “Bombayattackerna: Breaking news och social media”

  1. […] Tomas Wennström på What’s Next har talat med dem bägge. Hör deras samtal här. […]

  2. […] Jag och Veckans Affärers webbchef Mikael Zachrisson gjorde tillsammans med Tomas W på What’s Next ett podcastsamtal om Mumbai/Bombay och mediernas utveckling i skenet av allt detta. För min del en fortsättning på postningen från inatt. […]

  3. […] Händelserik dag: roundup runt Mumbai och IPred Publicerad av deeped : 2008 11 28 in deep.core + deep.media. Taggar: Bombay, IPRed, media, Mumbai, namn, opassande, städer, Vint Cerf. Det blev ju lite sent inatt – ungefär som så ofta förr när det händer saker i världen. Jag har svårt att inte låta bli att följa nyhetsflödet. Jag bloggade om det inatt på SSBD och under dagen har jag varit med i en podcast tillsammans med Veckans Affärers webbchef, och jag var tvungen att säga nej till att skriva en artikel om nya medier och katastrofer. Det senare tär mig lite – helt enkelt för att jag gillar Anders som bad mig. Men jag har inte nog med tid: ska jag göra en sån sak vill jag grotta ner mig i ämnet… Men det lär bli en analys av det. […]

  4. […] Den största händelsen under veckan var utan tvekan terrordåden i Bombay/Mumbai. Redan talas det om de sociala mediernas och framförallt Twitters genomslag som nyhetsförmedlare. Niclas var tidigt ute och skrev om det, han deltog också i en podcast om det hela. […]

  5. […] whatsnext.se/2008/11/27/bombayattackerna-breaking-news-och-social-media/ Taggar: bombay, bruce schneier, mumbai, terrorister, twitter, whatsnext […]

  6. […] how Mumbai was a big step towards mainstream for Twitter in November. We were not alone: VA, SSBD, What’s Next etc and our own blog post was actually given some national media publicity by SVD. In december it […]

  7. […] fascineras så av fenomenet att de sitter uppe hela natten för att följa utvecklingen och de berättar här om sina […]

Leave a Reply