@SIME: Realtime – word to watch

Posted on 12. Nov, 2008 by in Uncategorized

Realtime nämns av  Joi Ito som en tung faktor för nätets utveckling just nu. Twitter och Jaiku är exempel på hur allt mer av vår onlinekonversation sker i realtid, nåt som japanerna ägnat sig åt en tid nu, men ’kul att ni har upptäckt det också’ som Ito påpekade lite syrligt.

Joi Ito visade som hastigast ett coolt exempel på vad som händer när man kombinerar realtime med  location-based services,  Den japanska tjänsten Otetsudai Networks hjälper dig att hitta ett tillfälligt jobb inom några timmar i kvarteret intill. Nämns också här (slide 39) Hela slideshowen är för övrigt värd att kolla in för att få smakprov på vad som händer i Japan på mobilfronten.

Det är ofta lätt att stirra sig blind på utvecklingen i Europa och USA, därför ser jag fram emot panelen ’What are the other 6 billion guys up to?’ senare på SIME idag.

2 Responses to “@SIME: Realtime – word to watch”

  1. Jenefeldt

    12. Nov, 2008

    Kan ju inte annat än att älska den titeln; “What are the other 6 billion guys up to?” Hehe.

  2. […] SIME på bästa sätt Jump to Comments Hinner inte länka ihop alla tänkvärda och bra inlägg, videoklipp och bilder om SIME. Någrafavoriter är dock Gitta & Lottas intervju med Joi Ito, Pelle Stens coola liveblogg, What’s Next-Kristins inlägg om Joi Ito, Ronnestams blogg-blogginlägg, Mikael Zackrisson, Osohightech samt Björn Jeffery. […]

Leave a Reply