En klassisk NY Times-krönikör som lyfter på nätet

Posted on 26. Oct, 2008 by in Uncategorized

Bill Cunningham är en smått legendarisk stil- och modefotograf och krönikör för New York Times, verksam sedan trettio år tillbaka. Med sina “On The Street” krönikor och bilder av kvinnor på språng på stan i New York fångar han både trender, zeitgeist och en pulserande big apple-känsla.

Men det fina är ändå hur otroligt levande hans krönikor blir online. Titta själv på det här ljudsatta bildspelet från ett blåsigt New York, eller det här där regnet öser ner över New York Fashion Week. Bills egna kommentarer till det han fångat på bild, hans raspiga röst, skratt och fantastiska accent ger en stark personlig dimension som är svår att fånga på papper. När man hör Cunningham snacka om vad han fotat och varför förstår man att killen älskar sitt jobb.

Krönikor och kåserier är lika gamla som tidningar och Bill Cunningham är en bra bit över sextio, men med små enkla multimediala grepp och en stor personlighet lyfter han ett klassiskt tidningsinnehåll till något extra på nätet.

Hans röst går genom bildskärmen och rakt in i hjärtat och jag får en omedelbar impuls att boka ett plan till New York, njuta av blåsiga höstdagar i Central Park och fota coola människor på språng.

Fler av Bill Cunninghams On The Street audio slide shows hittar du här!

3 Responses to “En klassisk NY Times-krönikör som lyfter på nätet”

  1. johan rhodin

    26. Oct, 2008

    Härligt söndagstips, tack!
    /Johan

  2. Henrik Ahlen

    26. Oct, 2008

    Helt underbara bildspel, stort tack! En återupplivad konstform!

  3. Kristin

    31. Oct, 2008

    Tack! Kul att ni gillade det!

Leave a Reply