Spotify är live!

Posted on 07. Oct, 2008 by in Uncategorized

I dag lanseras musiktjänsten Spotify på riktigt.

Saxat ur dagens pressmeddelande:

Spotify lanserar tjänsten idag den 7 oktober 2008 i Sverige, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Finland och Norge.

Spotifys premiumtjänst betalas via prenumerationsavgifter medan den kostnadsfria versionen är reklamfinansierad. Användarna kommer även ha möjlighet att köpa ett ’Day pass’, vilket ger ett dygns reklamfri tillgång till tjänsten.

Vi hoppas att snart få till en intervju med Spotifys grundare och VD Daniel Ek. I väntan på den tipsar vi om den intervju vi gjorde dagarna innan Spotifys betaversion släpptes för ett och ett halvt år sen.

Kolla också in den här tråden där Spotifys release diskuteras, och den här, där alla säger grattis.

2 Responses to “Spotify är live!”

  1. johan

    07. Oct, 2008

    Jag lottar ut två Spotify-konton (invites) på min blogg. Gå till http://music.blogg.se för att vara med i utlottningen!

  2. […] Det är många som lyft fram Spotify efter lanseringen förra veckan. Men är det musikälskare? Jag tror inte det. Snarare svenska mediarepresentanter. Som gillar att det är svenskt, och något nytt inom massmedia. För massmedia är nog vad det är. Fast eftersom jag inte provat, är jag ju inte helt säker. Tjänsten kostar nämligen pengar för de som inte är inbjudna. Trenden, speciellt i Sverige, med "exklusiva" inbjudningar är ett oskick, helt emot den öppna kulturen i Web 2.0. Det är inte pengarna – snarare tilltalet (precis som för SoundCloud ) som får mig att backa ur. […]

Leave a Reply