Pusha om hotet från Digg och sammanslagningen av de svenska klonerna

Posted on 01. Feb, 2008 by in Uncategorized

Svenska Diggklonen Pusha länkas i dag från flera stora dagstidningar. Pusha är en sammanslagning av klonerna Digga, Sovrat och Färskpressad.

I den här podcasten hör du grundarna Robert Birming (trummis i Eskobar) och Martin Lindkvist berätta om när Digg skickade ett cease and desist till Digga, hur sammanslagningen av diggklonerna gick till och hur stor Pushas community är.

Missa inte att gå med i What’s Nexts facebookgrupp.

Host: Tomas Wennström

Play

9 Responses to “Pusha om hotet från Digg och sammanslagningen av de svenska klonerna”

 1. Christian Rudolf

  02. Feb, 2008

  Intressant att höra om framtidsplanerna! jag är ju en av Poweranvändarna. Mer användarnytta är nog bra men en sak tycker jag Pusha har missat och det är att underhålla sin “tribe”. Det kan vara via mail med popis länkar, en blog där man kommenterar vad som händer och lyfter upp saker och ting. Olika typer av topplistor osv. Då hade avändandet varit dubbelt så stort. Som det är nu är sidan “död” Det känns knappt som det finns människor bakom. Gör det lätt för folk att vara delaktiga så kommer fler att vara det.

  Jag tror dessutom att detta är viktigare än mer funktionalitet. marginalnyttan för varje extra användare är tilltagande för de befinliga medlemmarna.

  Jag har själv skrivit en del om Pusha:

  http://disruptive.nu/2008/01/18/pushase-nagra-spaningar/

  Min spaning här är att detta inlägg inte är pushat 😉

 2. Robert

  02. Feb, 2008

  Tack för intervjun Tomas och tack för dina synpunkter Christian!

  Det kan låta lite uttjatat att säga “det har vi på vår att-göra-lista”, men det stämmer verkligen. Mailfunktioner är något vi kommer att införa mycket snart – t ex få mail när: ens lönk hamnar på förstasidan, ens länkar kommenteras, dagligt/veckosvis sammanställning av X topplänkar m m.

  En blogg har vi, men vi har valt att låta kommentarerna för blogginläggen ligga på Pusha.

  En “Spionera” i högermenyn för att försöka höja antalet kommentarer och pushningar har också varit på tal.

  Kort och gott, det finns en hel del idéer och några av dessa kommer att dyka upp inom kort. Eventuellt kommer vi även att langa upp en publik beta för att folk ska kunna få tycka till om nya funktioner innan de ev. blir standard.

  Som vanligt är vi mycket tacksamma för alla synpunkter!

 3. jack h

  02. Feb, 2008

  kan ni inte lägga upp brevet från Digg på er nya sajts blogg? vi vill se.

 4. Christian Rudolf

  02. Feb, 2008

  Ni har redan tagit denna positionen i sverige, nu är det bara att utveckla och skapa relationer. Kan bli ett litet företag av detta!

 5. […] Hör berättelsen om de svenska Digg-klonerna. Thomas på What’s Next har pratat med Robert och Martin bakom sajten Pusha.se. En sajt som är frukten av sammanslagningen av Färskpressat, Sovrat och Digga. Som alltid spännande och kul att lyssna på. […]

 6. edenstrom.wordpress.com

  03. Feb, 2008

  Kul, tack för den, Thomas.

 7. edenstrom.wordpress.com

  03. Feb, 2008

  Vore kul att höra om killarna identifierat andra Digg-copycats världen över. De bord e i så fall även ha Diggliknande namn. Har de blivit stämda?

  Tyskarna (ex. studiVZ) brukar vara snabba på att ta fram rena kopior av Silicon Valley ideer.

  Digga hade nog inte förlorat i rätten. Det är som att jämföra Whatsnext.se och … What.se 😉

 8. Robert

  03. Feb, 2008

  @ jack h: Jag vet inte om det är så mycket att se, eller om man ens får lägga upp sånt, men här är varje fall en bild på de första raderna från brevet (om någon nu tvivlat på dess existens).

  edenstrom.wordpress.com: Det finns flera exempel på detta. Det första som dyker upp är diggdot, som bytte namn till doggdot efter hot från Digg.

  Jag tror inte heller vi hade förlorat, men en segdragen process kändes inte aktuell (även om det hade varit intressant). 🙂

 9. Jonas

  03. Feb, 2008

  Mycket intressant att lyssna på!