Panelen: OpenSocial, Social Graph och Twingly-rapporten

Posted on 05. Nov, 2007 by in Uncategorized

What’s Next-panelen har sammanträtt igen. Den här gången med Henrik Torstensson, affärsutvecklare på Stardoll, Joakim Jardenberg, vd på Mindpark och Björn Jeffery, vd på Good Old.

Dagens ämnen:

 • OpenSocial. Googles initiativ för att standardisera applikationer i communities.
 • Social Graph. Senaste buzz-ordet, skapat av Facebook. Vilka slags relationer bör en community fånga in?social-graph.png
 • A Bill of Rights for Users of the Social Web. Behövs det en standard för hur sociala nätverk kan handskas med vår privata information?
 • Twingly-rapporten. Kartläggning av det svenska blogglandskapet. Två panelmedlemmar är med på listan. Både Fredrik Wass bisonblog och Joakim Jardenbergs blogg är med på listan över mest inflytelserika medie bloggar. Grattis! Men… kan man mäta inflytande med inlänkar?
 • Lite riskkapital i Sverige? Kvartalsredovisningen av svenska riskkapitalinvesteringar i svenska internetföretag är vid första ögonkastet lågt.

Kan du mixa musik? Har du beats och loopar som ligger och skräpar. Jag letar efter någon som är sugen att på att snickra ihop en introjingel på cirka 30 sekunder för What’s Next. Maila mig ([email protected]) om du är intresserad. Massor med cred utlovas (men inga stålars).

Vem lyssnar på What’s Next? Om du vill veta vem som lyssnar på What’s Next kan jag rekommendera att gå med i podcastens facebook-grupp.

Play

5 Responses to “Panelen: OpenSocial, Social Graph och Twingly-rapporten”

 1. Fibrer

  05. Nov, 2007

  Det kommer inte vara enklare att utveckla under OpenSocial…

  Lyssnar på [What’s Next-panelen från igår](http://www.whatsnext.se/2007/11/05/panelen-opensocial-social-graph-och-twingly-rapporten/) där [OpenSocial](http://code.google.com/apis/opensocial/) diskuteras. Joakim Jardenberg säger: > Det är inte so…

 2. Rasmus

  05. Nov, 2007

  Trevligt med bloopers.

 3. […] Sökte en del och via Mindparks Joakim upptäckte jag att What´s Next hade en podcast i förrgår. Den är klart bra och innehållsrik. Behandlar även den Sociala Grafen som Niklas nämnde i kommentarerna. […]

 4. NextGen

  07. Nov, 2007

  Bra podcast. Informativ och kul. Bra sammanfattning om OpenSocial.

 5. Jonas

  08. Nov, 2007

  Hahaha! Bloopers i all ära!

Leave a Reply