Kindo.se – socialt nätverk för familjen

Posted on 01. Nov, 2007 by in Uncategorized

Kindo är ett socialt nätverk för familjen. Med Kindo bygger du ett släkträd runt din familj och närmaste släktingar. De blir i sin tur inbjudna att bygga vidare på sina grenar. I ditt kindo-nätverk finns alltså bara familjen, och inte kompisarna.

Kindo lämnade sitt betastadie häromveckan och finns på sju olika språk.
I det här avsnittet av What’s Next berättar Kindos svenska representant Martin Sandberg om Kindos framtidsambitioner. Företaget har bland annat Disney(!) som förebild. Martin Sandberg pratar också om utmaningen att få den äldre generationen att använda tjänsten.

kindo.jpg

En av grundarna är svensken Nils Hammar, som tidigare arbetat på Skype och Lunarstorm. Övriga i teamet är Gareth Knight (Sydafrika), Andrew Preston (Sydafrika) och Demian Turner (Storbritannien) , kommer ifrån Sydafrika och Storbrittanien. Huvudkontoret ligger i London.

Gå gärna med i What’s Nexts Facebook-grupp om du vill se vilka andra som lyssnar på What’s Next. Och följ mig gärna på jaiku, tomasw.jaiku.com.

Play

11 Responses to “Kindo.se – socialt nätverk för familjen”

 1. Brian

  02. Nov, 2007

  Känns som en tafflig kopia av Geni.com.

 2. Morbror Martin

  02. Nov, 2007

  Hej Brian!

  Geni är en av sajterna som vi inspererats av, och jag förstår om du ser likheter men kom ihåg att vi precis lanserat. Ge oss lite tid så kommer du tydligare se skillnaderna. En viktig grej är ju att Geni än så länge bara finns på engelska, medan vi tror att familjer vill prata sitt eget språk, och därför har vi 8 olika språk redan från början.

  Trevlig helg

 3. […] Tomas Wennström på What’s Next har intervjuat Kindos Martin Sandberg. […]

 4. […] Read the rest of this great post here […]

 5. Nikke Lindqvist

  11. Nov, 2007

  @Morbror Martin:

  Jodå, men när man nu redan har lyckats få in 279 släktingar i falmiljeträdet på Geni.com varav åtminstone ett hundratal lever, så krävs det nog lite mer för att man ska byta, och locka dem att komma till nästa tjänst.

  En importfunktion vore nog, t.ex. bra att ha. Och funktioner för samboförhållanden som är bättre än Geni.com. Nu efter flera månader har de äntligen öppnat för könsneutrala förhållanden. Det är fortfarande svårt att få Geni.com att acceptera polygami, men det går. Är ni öppna för familjer som inte ryms inom kärnfamiljsnormen?

 6. […] Hier sogar ein Interview zum anhören:http://www.whatsnext.se/?p=56 […]

 7. Rose-Marie Kalén

  24. Feb, 2008

  Hej Martin

  Har ni tänkt att lägga in någon ruta för när personerna har gått ur tiden.
  Skulle också vara bra med ett fält där man kan skriva hur personen var,levnadshistoria m m

 8. […] Förresten – ifall ni gillar hennes program så är podcasten nu nominerad till Årets Podcast – en tävling som hålls av webb-byrån Daytona. In och rösta! Med i tävlingen är även webentreprenör-podcasten What’s Next som i november gjorde ett reportage om Kindo! […]

 9. […] Förresten – ifall ni gillar hennes program så är podcasten nu nominerad till Årets Podcast – en tävling som hålls av webb-byrån Daytona. Vote here! Participating in the competition is also the Web 2.0 podcast What’s Next, that in November hosted Kindo! […]

 10. […] Forresten hvis du kan lide hendes podcast, så er hun blevet nomineret til årets svenske podcast, en konkurrence der afholdes af webagenturet Daytona. Stem her! Web 2.0 Podcasten “What’s Next” deltager også, som i November var vært for Kindo (kun svnesk). […]

Leave a Reply