Second Business – branding i Second Life

Posted on 10. Jun, 2007 by in Uncategorized

Det är inte monumentbygge som gäller i Second Life. Istället ska företag som vill in i den virutella världen satsa på att skapa aktiviteter som kopplar mellan den verkliga världen och Second Life.

Det menar Beata Wickbom som startat konsultbyrån Second business. Second business hjälper företag att skapa interaktion och bygga varumärke i second life, och i andra virtuella världar.

I denna podcast ger Beata Wickbom exempel på lyckade satsningar i Second life och berättar vad som skiljer 3d-världar från andra sociala communities på nätet.

Second Business kommer också att utveckla olika tjänster för 3d-världar.
– Det finns ett stort behov av söktjänster och bemanningstjänster, berättar Wickbom.

Dessutom kommer Second Business att utveckla en mjukvara som gör det möjligt att koppla ihop olika virutella världar för att underlätta sina kunders närvaro i de olika 3d-världarna.

Beta Wickbom var med i förra svängen 1995. Hon anställdes då som nummer 15 på Spray. Hon är också grundare av SIME-konferensen, som hålls varje år i Stockholm.

Play

5 Responses to “Second Business – branding i Second Life”

 1. […] Missa inte heller Tomas egna intervju med Beata Wickbom från Second Business. Om att koppla samman den verkliga världen med den virtuella i ett marknadsperspektiv. […]

 2. Karin Høgh

  12. Jun, 2007

  Hi Thomas

  Is there anything wrong with your feed, I have tried to subscribe, but Feedemon will not acknowledge your feed.

  Karin

 3. tomas

  13. Jun, 2007

  Hi Karin!

  Thanks for your observation!

  I checked my feed with http://validator.w3.org/feed/ and found that an “ö” in the keywords for itunes screwed things up.

  I have now corrected the problem. Please try again using http://www.whatsnext.se/?feed=rss2.

  Tomas

 4. […] Tidigare intervjuer med Beata Wickbom, Sovrat och Twingly. Missa inte att gå med i What’s Next facebook-grupp om du vill veta vem mer som lyssnar på What’s Next. […]

 5. […] Beata har varit med i What’s Next två gånger förrut. Lyssna här och här. […]

Leave a Reply